1. Anasayfa
  2. İnceleme

SuperPower 3 Oyunu

SuperPower 3 Oyunu

SuperPower 3 benim en sevdiğim tür oyunlarından biridir. Genelde strateji özelde ise politik simülasyon olarak tanımlanabilecek bir oyun bu. Aslında, inceleme fırsatı doğduğunda onu geri çevirmedim. Ne yazık ki bu süreç benim için pek verimli olmadı.

Oyunla ilgili düşüncelerimi toplamak için epey zaman harcadım ve aslında incelemeyi biraz erteledim. Oyuna haksızlık olmasın diye kafamda en ufak bir tereddüt bırakmak istemedim. Ama başlangıç ​​noktasından ne kadar ilerlediğimi bilmiyorum. Bu süreçteki izlenimlerinizi sizinle paylaşmak ve kararı size bırakmak en doğrusu.

Haritayı açın ve ülkenizi seçin…

SuperPower 3 başta da belirttiğim gibi bir siyasi simülasyon grup oyunudur. Yani ne bekleyeceği az çok açık. Ülkenin kontrolünü ele alıyoruz ve belirli hedeflere ulaşmaya çalışıyoruz.

Bazı durumlarda oy hakkınız yoktur ve kurgusal bir ülkenin yönetimi doğrudan size sunulur. Bazılarının hala hayali ülkeleri var ama bu sefer onlardan birini seçmelisin. Bazıları gerçek ülkeleri düşünür. SP3 konusunda uzmanlaşıp değerlendirecek olursak hedef ülkeler neredeyse dünyanın her yerinde. Bu, oyunun olumlu detaylarından biridir. “Bu ülkenin başkanı olsaydım yapardım” fikrine sahipseniz, işte bunu test etmek için bir oyun. Tabii bunda ne kadar başarılı olduğunu da değerlendirmemiz lazım ama kazanmaya çok yakınız o yüzden oyunun olumlu yanlarını yazabilirsem devam etmek isterim. .

Hemen hemen tüm ülkelerde mevcuttur. Bahsettiğim şey oyunun sandbox modu. Burada belirli bir hedef yok. Ana hedef, ülkenizi geliştirmek ve onu dünyanın hükümdarı yapmaktır. Artı, oynanacak senaryolar var – genellikle iyi bir iş çıkarılmış.

 

İlerleyen zamanlarda güncellemelerle sayı artabilir ya da oyuncu topluluğu oyuna yeni senaryolar ekleyebilir ama şu anda 14 senaryo var. Elbette bunlar aşina olduğumuz konuları da içeriyor. Rusya’nın Kırım’ı ilhakı, İran’ın nükleer programının yol açtığı kriz ve ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerilimler gibi. Senaryolardan biri 3. Dünya Savaşı, yani varsayımsal bir senaryomuz var.

Bu senaryolarda soruna dahil olan ülkelerden birini seçip o ülkeler için konulan hedeflere ulaşmaya çalışıyor ve bu senaryoyu kaybetmenize neden olacak olaylardan kaçınıyorsunuz. Bir ülke seçmenin yanı sıra, o ülkenin siyasi örgütlerinden/partilerinden birini seçin. Oy verdiğiniz parti, senaryoyu kökten değiştirmiyor. Siyasi onay notunuzda bir değişiklik var. Bu, er ya da geç bazı hedeflere ulaşmanıza izin verecektir.

 

|Çeşitli ülke seçenekleri ve senaryolar, onu da yazabiliriz dedim ama burada ülkemize özgü detayları belirtmemiz gerekiyor. Hem Türkiye senaryosunda (İslami Türkiye) hem de sandbox modunda Türkiye’yi seçerseniz. Terör örgütlerinin sanki siyasi partiymiş gibi seçildiğini görüyoruz. Böylesine vahim bir hatanın nasıl yapıldığını anlamak mümkün değil. Ülkeyi bölmeye çalışan bir terör örgütü, bir anda Osmanlı’yı yeniden inşa etmeye ya da Türkiye’yi oyunda dünya hükümdarı yapmaya çalışan bir siyasi partiye dönüşüyor! Oyunda sunulan senaryoları kolayca değiştirebilir veya kendinizinkini ekleyebilirsiniz. Tamamlanmış bir senaryoyu değiştirmek için ilgili belgeyi bir metin düzenleyicide açın ve istediğiniz zaman üzerinde çalışın. Senaryoları hazırlamak ve onaylamak da bir o kadar kolay. Gelecekteki oyunlardan bekleyebileceğimiz şeylerden biri de değişim kolaylığı.

Oyun başlamadan önce son bir karakter oluşturma ekranı sizi bekliyor. Burada karakterinizin adını, milliyetini, etnik kökenini, dilini, dinini, görünüşünü ayarlayabilir ve oyuna girebilirsiniz.

Bir de sandbox modunu veya senaryolardan birini diğer oyuncularla deneyimleme şansına sahip olduğunuz oyunun çok oyunculu kısmı da var ancak oyunun şu anki durumundan dolayı pek ilgi görmediğini söylemeliyim. Hayır. Eşleştirme sorunu. Oynayacak arkadaşlarınız varsa, bu modu deneyin.

İlginizi Çekebilir